DJ inhuren? – Hier 5 voordelen op een rijtje

cms

Wanneer jij een feest geeft is er altijd 1 belangrijk element dat jij niet mag vergeten. Het maakt ook niet uit wat voor feest dit is. Dit kan een trouwerij zijn of een verjaardagsfeest. 1 ding is zeker, muziek kan niet ontbreken van een goed feestje. Vaak bepaald de persoon die het feest geeft de muziekthema of muziekstijl. Iedereen heeft wel zijn eigen specifieke smaak als het gaat om muziek. De een houd van Rock en Pop de ander houd misschien van Disco & Dance muziek. Het is daarom belangrijk dat er een goed aanbod of een goede playlist van jouw favoriete muziek klaarligt om een echt feestje te bouwen.

De playlist ligt klaar en je hebt al jouw liedjes op een rijtje. Wie zorgt ervoor dat de juiste liedjes op het juiste moment worden afgespeeld? Niemand zit er op te wachten om 5 minuten op het zelfde nummer te dansen. Vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een DJ. In dit artikel lees je over de 5 voordelen die de DJ met zich mee brengt tegenover het laten afspelen van een playlist.

 

De DJ zorgt voor een goede overgang

Zoals in het stuk boven staat aangegeven is het laten afspelen van een playlist niet het ideale. Een nummer kan bijvoorbeeld wat langer duren wat de kracht van het nummer weg neemt. Daarnaast staat een playlist vaak op shuffle. Dit kan dus betekenen dat uw playlist alle kanten op schiet en op het ene moment de heupen los moeten en het volgende nummer is een slow nummer. Door een DJ in te huren zorg je ervoor dat de overgangen goed en tijdig zijn.

 

Vergeten Pareltjes

Je hebt jouw playlist uitgezocht en alle liedjes die jij leuk vind staan op een lijstje. Het kan natuurlijk vaak voorkomen dat jij een paar liedjes bent vergeten. De DJ heeft de kennis om jouw playlist een extra aanvulling te geven. Het kan ook veel tijd kosten om liedjes uit te zoeken. Jij kan de DJ vertellen welk thema bij het feest past en welke liedjes er absoluut op moeten staan. Dit bespaart natuurlijk weer veel tijd en energie.

 

Verzoeknummers

Nog een reden waarom het huren van een DJ beter is dan het laten afspelen van een playlist is het feit dat een playlist niet kan worden onderbroken om een ander nummertje aan te zetten. Mocht een van de gezellige tantes of ooms dat ene speciale nummer willen horen kan de DJ deze vaak gemakkelijk opzoeken en afspelen.

 

Vertrouw op de draaikunsten

DJ’s hebben vaak hard geoefend om te komen waar ze nu zijn. Dit betekent dus dat een DJ die jij inhuurt goede draaikunsten heeft. Hij kan het publiek verassen met zijn unieke mixen of eigen producties. Een microfoon voor een eventuele MC kan natuurlijk niet missen. Een goede DJ kan naast het draaien ook nog een MC zijn. Dit geeft jouw feestje toch die extra energie om het nog gezelliger te maken.

 

Service & Professionaliteit

De DJ die betaalt krijgt voor zijn diensten is aanwezig om jouw in al je muzikale behoeften te voorzien. Jij kan precies met hem doornemen wat je wilt horen en op welk moment. De DJ komt vaak ook met zijn eigen apparatuur dat scheelt u ook weer in het voorbereiden en natuurlijk de kosten. Bij het inhuren van een DJ voor een bruiloft of verjaardagsfeest geeft u het hele muzikale gedeelte uit handen. Door deze keuze is het mogelijk voor jou om lekker te genieten van het feestje zonder enige zorgen. Neem een kijkje op onze website en neem contact op voor het matchen van de perfecte DJ bij jouw feest.

 

Naar overzicht